Siirry sisältöön

Kattoremontin hinta - mitä tulee ottaa huomioon?

Oli kyseessä sitten huopakaton vaihto peltikattoon, peltikaton uusiminen tai tiilikaton remontti, niin hinta on yksi tärkeimmistä huomioon otettavista tekijöistä. Kattoremontin kustannukset voivat vaihdella huomattavasti eri syistä, kuten tekijätahosta, katon kunnosta, käytetyistä materiaaleista sekä työn laajuudesta. Omakotitalon kattoremontin hinta vaihtelee yleensä 15 000 – 25 000 € välillä.

Mistä kattoremontin hinta koostuu?

Kattoremontin hinta koostuu useista tekijöistä:

  1. Nykyisen katon kunto: Vahingoittunut tai heikossa kunnossa oleva katto vaatii laajempia korjauksia, mikä nostaa hintaa.
  2. Katon malli: Mitä isompi ja monimutkaisempi katto, sitä kalliimpi kattoremontti. Myös talon korkeus ja katon jyrkkyys vaikuttavat hintaan.
  3. Kattomateriaali: Materiaalit kuten tiili, pelti tai huopa vaikuttavat merkittävästi katon uusimisen kokonaiskustannuksiin. Esimerkiksi tiilikaton uusiminen on yleensä kalliimpaa kuin peltikaton uusiminen, kun taas huopakatto on usein edullisin vaihtoehto näistä kolmesta materiaalista.
  4. Asennus: Urakoitsijan ammattitaito ja kokemus vaikuttavat asennuksen hintaan. Hyvä urakoitsija takaa laadukkaan työn ja välttää mahdolliset ongelmat myöhemmin.
  5. Lisävarusteet: Aurinkopaneelien, kattoluukkujen ja muiden lisävarusteiden asentaminen lisää kustannuksia.

Kattomateriaalien hinnoittelu

Kattomateriaalien hinta vaikuttaa kattoremontin hintaan. Alla näkyvät neliöhinnat ovat “avaimet käteen” -hintoja, eli ne sisältävät kaiken tavaran tilauksesta jätteiden poisvientiin.

  1. Tiilikaton uusiminen: 90-150 €/m²
  2. Peltikaton uusiminen: 75-130 €/m²
  3. Huopakaton uusiminen: 55-70€/m²

Paljonko kattoremontti maksaa?

Kattoremontin hinta voi vaihdella useista tuhansista euroista jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Omakotitalon kattoremontin hinta vaihtelee 15 000 – 25 000 € välillä.

Tässä on kolme esimerkkiä tyypillisistä kattoremonteista. Kaikki katot ovat samankokoisia (200 m²) ja yksinkertaisen mallisia.

Esimerkki 1: 200 m² vanhan peltikaton uusiminen peltikatoksi. Hinta: 17 000 €

Esimerkki 2: 200m² varttikaton vaihtaminen peltikattoon. Hinta: 18 500 €

Esimerkki 3: 200 m² peltikaton asentaminen vanhan huopakaton päälle. Hinta: 15 000 – 16 000 €

Parhaan arvion saat kokeneilta alan ammattilaisilta, jotka voivat tarjota tarkemman hinta-arvion kohteesi tarpeiden mukaan. Lumo Rakennus tarjoaa maksuttoman kuntotarkastuksen, jossa myös arvioimme hinnan kattoremontille.

PYYDÄ HINTA-ARVIO