Siirry sisältöön

Kattoremontin hinta - mitä tulee ottaa huomioon?

Oli kyseessä sitten huopakattoremontti, ulkoverhousremontti, peltikaton uusiminen tai tiilikaton remontti, niin hinta on yksi huomioon otettavista tekijöistä. Kattoremontin kustannukset voivat vaihdella huomattavasti eri syistä, kuten tekijätahosta, katon kunnosta, käytetyistä materiaaleista, alueesta sekä työn laajuudesta. Omakotitaloissa hinta on yleensä 15-25 000 € välillä.

Vaikka kattoremontin hinta on luonnollisesti huomioitava seikka, remontin tekijää valittaessa ei kannata liikaa tuijottaa hintalappua. Hyvää ei aina saa halvalla -toteamus toimii tässäkin tapauksessa. Hintoja on tärkeä verrata, mutta ottaa samalla huomioon urakoitsijan ammattitaito ja kokemus. Ammattilaisilta saa myös referenssejä, joita läpikäydessä se oma tekijä varmasti löytyy. On tärkeää varmistaa, että valittu urakoitsija on luotettava ja kokenut, jotta työ on laadukasta ja mahdolliset ongelmat vältetään.

Toinen merkittävä tekijä kattoremontin hinnassa on käytettävät materiaalit. Onko kyseessä tiili, huopakate vai pelti. Erilaisilla materiaalilla on omat hintaluokkansa ja valittu materiaali vaikuttaa suoraan remontin kustannuksiin.

Nykyisen katon kunto ja työn laajuus vaikuttavat myös kattoremontin hintaan. Jos katto on vahingoittunut tai heikossa kunnossa, joudutaan tekemään suurempia korjauksia - tai vaihtamaan koko katto. Mikäli selvitään pelkästään kattotiilien vaihdolla tai paikallisilla korjauksilla, on hinta luonnollisesti edullisempi.

Kattoremontin hinta voi vaihdella myös alueittain. Hintoihin vaikuttavat alueen työvoimakustannukset, materiaalien saatavuus ja jopa paikalliset sääolosuhteet.

Paljonko kattoremontti maksaa?

Kuten todettua, kattoremontin hinta vaihtelee suuresti riippuen useista eri seikoista. Tästä johtuen on vaikea antaa yleispätevää hinta-arviota, sillä keskimäärin kattoremontti voi maksaa mitä vain useista tuhansista euroista jopa kymmeniin tuhansiin euroihin saakka.

Yleisesti voidaan kuitenkin todeta, että perinteisen tiilikaton uusiminen maksaa noin 90-150 euroa neliömetriltä. Peltikaton uusiminen voi olla hieman edullisempaa, sen ollessa noin 80-130 euroa neliömetriltä. Hinnat sisältävät yleensä sekä työn että materiaalien kustannukset.

On kuitenkin muistettava, että mikäli katon kunto edellyttää laajempia lahokorjauksia tai lisäeristämistä, voivat kustannukset nousta. Samoin aurinkopaneelien, kattoluukkujen tai muiden lisävarusteiden asentaminen vaikuttaa kattoremontin hintaan.

Parhaan arvion kattoremontin hintaan antavat kokeneet alan ammattilaiset.

Lopputalven tarjous! Maalis-huhtikuussa kattoremontin ostaneille kaupan päälle sadevesijärjestelmä!

X