Kattoremontin kesto: Kuinka kauan kattoremontti kestää ja miten aikataulu muodostuu?
Omakotitalon kattoremontti kestää tyypillisesti 3–6 päivää, kun taas taloyhtiöiden kattoremontit voivat kestää jopa 2–3 kuukautta.
Kattoremontin kesto riippuu useista eri tekijöistä, kuten rakennuksen koosta, valitusta kattomateriaalista ja katon kunnosta. Omakotitalon kattoremontti kestää tyypillisesti 3–6 päivää, kun taas isommissa kohteissa, kuten rivitaloissa, remontti voi kestää useita viikkoja tai kuukausia. Tässä artikkelissa käsittelemme tarkemmin, kuinka kauan kattoremontti kestää, mitä työvaiheita siihen kuuluu ja mitkä tekijät vaikuttavat aikatauluun.
Omakotitalon kattoremontin kesto
Omakotitalon kattoremontti kestää keskimäärin 3–6 päivää. Kesto riippuu monesta asiasta, mutta usein kattomateriaalin valinta, katon kunto, katon jyrkkyys sekä rakennuksen korkeus vaikuttavat aikatauluun merkittävästi.
Työvaiheet omakotitalon kattoremontissa:
Ensimmäisenä puretaan katto ja asennetaan aluskate, jotta katto on säältä suojassa heti. Isommissa kohteissa tämä tehdään yksi lape kerrallaan ja pienemmissä taloissa saatetaan purkaa koko katto saman päivän aikana.
- Vanhan kattomateriaalin purkaminen, alusrakenteiden kuntotarkastus sekä aluskatteen asennus. (1-2 päivää)
- Otsalautojen, tuuletusrimojen ja ruodelautojen asennus sekä uuden kattomateriaalin asennus. (1-2 päivää)
- Katon viimeistely ja jälkien siivous.
Taloyhtiöiden kattoremontin kesto
Taloyhtiöissä kattoremontti voi kestää huomattavasti pidempään, jopa 2–3 kuukautta. Tämä johtuu suuremmasta kattopinta-alasta sekä mahdollisista lisätöistä, kuten palokatkojen rakentamisesta ja lisäeristämisestä. Taloyhtiön kattoremontissa työt toteutetaan katto tai asunto kerrallaan, joka vähentää asukkaille aiheutuvaa haittaa.
Mitkä asiat vaikuttavat kattoremontin kestoon?
- Rakennuksen koko ja kattopinta-ala: Suuremmat talot tai monimutkaisemmat katot vievät enemmän aikaa. Esimerkiksi iso rivitaloyhtiö, jossa on useita asuntoja, kestää kauemmin kuin pieni omakotitalo.
- Kattomateriaalin valinta: Esimerkiksi pelti voidaan asentaa nopeammin kuin tiili- tai bitumikatot, jotka vaativat tarkempaa sovittelua ja enemmän työvaiheita. Tiilikattojen asennuksessa jokainen tiili asetellaan erikseen, mikä tekee prosessista hitaamman verrattuna peltiin, joka asennetaan suurina levyinä.
- Sääolosuhteet: Sateinen sää voi hidastaa kattoremonttia huomattavasti, koska talo on suojattava tarkasti sääolosuhteilta, eikä kaikkia työvaiheita voida suorittaa märissä olosuhteissa. Lisäksi äärimmäinen kuumuus voi estää bitumikatteen asennuksen, sillä liiallinen lämpö voi aiheuttaa huovan sulamista, mikä vaikeuttaa sen käsittelyä ja asentamista.
- Työn laajuus ja lisätyöt: Jos kattorakenteet ovat vaurioituneet, niitä pitää korjata ennen uuden katon asennusta. Myös lisätyöt, kuten eristysten parantaminen tai katon rakenteelliset muutokset, lisäävät remontin kestoa.
- Asentajien ja yrityksen resurssit: Suuremmat remonttifirmat pystyvät yleensä suorittamaan työn nopeammin, sillä heillä on käytettävissään enemmän työvoimaa ja resursseja.
Tarve kattoremontille? Ota yhteyttä ja jätä tarjouspyyntö! Lumo Rakennus tarjoaa ilmaisia kuntokartoituksia, joiden avulla saat tarkan kuvan kattosi kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista. Kartoituksen avulla voimme antaa sinulle tarkan arvion kattoremontin kestosta ja kustannuksista.